Rady pred cestou lietadlom

Rady pred cestou lietadlom

Slováci radi využívajú služby leteckej dopravy. Svedčí o tom aj fakt, že bratislavské letisko Milana Rastislava Štefánika má tento rok historicky najsilnejšiu letovú sezónu od jeho vzniku v roku 1951. Aj preto sa budeme snažiť tento týždeň v dobrej rade upozorniť vás na najčastejšie chyby, ktoré robia dovolenkári pred odletom. A aby sa ani tá vaša dovolenka neskončila predčasne ešte na letisku, práve preto oslovil Juraj Turis hovorkyňu bratislavského letiska Veroniku Ševčíkovú. 

Rady pred cestou lietadlom - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Takže nezabudnúť si pas, skontrolovať jeho platnosť a určite myslieť aj na to, že deťom sa vydáva pas s platnosťou len na dva roky.

Tento týždeň vám v Dobrej rade ponúkame užitočné tipy, ako si neskomplikovať dovolenku ešte na letisku. Pozor dávame na najčastejšie chyby, ktoré dovolenkári robia. Mnohí si síce odfotia podľa rád tri kópie svojho pasu, no často sa stáva, že pas následne zabudnú v kopírke a na letisko prídu bez dokladu. Treba myslieť aj na to, že deťom sa vydáva pas s platnosťou len na dva roky a pokiaľ sa žena vydala a odchádza na svadobnú cestu, zmena priezviska musí byť v pase.  Juraj Turis sa opýtal hovorkyne letiska M. R. Štefánika aj to, čo robiť v prípade, že si pomýlim linku, alebo čas odletu.

Rady pred cestou lietadlom - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V dobrej rade vám tento týždeň ponúkame užitočné tipy, ako si neskomplikovať dovolenku ešte pred odletom. Dôležité je myslieť na platnosť svojho pasu a pasu svojich detí, nezabudnúť si ho, prísť s dostatočnou časovou rezervou, pretože ak vám prepadne letenka z dôvodu vášho meškania, nik vám ju nepreplatí. Juraj Turis sa hovorkyne letiska M. R. Štefánika Veroniky Ševčíkovej opýtal aj to, aké sú najčastejšie zakázané predmety v príručnej batožiny a ako je to s tekutinami. 

Rady pred cestou lietadlom - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nezabudnúť si pas, nezabudnúť na pas svojho dieťaťa a myslieť aj na platnosť pasu, to sú len základné zásady, ktoré sú nevyhnutné, aby sme si neskomplikovali dovolenku ešte pred odletom. Tento týždeň vám Juraj Turis spoločne s hovorkyňou letiska M. R. Štefánika  Veronikou Ševčíkovou ponúkajú užitočné rady, ako odletieť bez problémov. Nuž a dnes poradíme cestujúcim so zdravotným znevýhodnením. Začnime kúpou letenky. 

Rady pred cestou lietadlom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sa Juraj Turis a hovorkyňa letiska M. R. Štefánika Veronika Ševčíková snažia ponúknuť čo najviac užitočných informácií, aby dovolenka odštartovala bez problémov. Dnes budeme cestovať s našimi zvieracími miláčikmi. Prípadne zostaneme sklamaní na letisku. Takže, ako to je presne?

Rady pred cestou lietadlom - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vždy si dôsledne naštudujte prepravný poriadok tej konkrétnej aerolinky, ktorou cestujete.

Autor: Juraj Turis; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame