Kvalita a bezpečnosť potravín

Kvalita a bezpečnosť potravín

Tento týždeň sa sústredíme na kvalitu a bezpečnosť potravín, pretože v utorok bude Svetový deň potravy. Možno vás prekvapia posledné štatistiky, ktoré hovoria o tom, ako sa stravujeme a kde nakupujeme potraviny. Richard Šümeghy oslovil Stanislava Šilhára z Výskumného ústavu potravinárskeho Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra. Kde sa Slováci najčastejšie stravujú? 

Kvalita a bezpečnosť potravín - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sa sústredíme na kvalitu a bezpečnosť potravín. Práve dnes je totiž Svetový deň výživy. Podľa údajov uvedených na etiketách by sme mali vedieť, čo kupujeme. Richard Šümeghy oslovil Stanislava Šilhára z Výskumného ústavu potravinárskeho Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra. A ten hovorí, že stále viac ľudí sleduje údaje na etikete, ale sú aj takí, ktorí si tieto údaje nevšímajú.

Kvalita a bezpečnosť potravín - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň hovoríme o kvalite a bezpečnosti potravín. Ale prečo a koľko potravín vlastne skončí ako odpad? Richard Šümeghy oslovil Stanislava Šilhára z Výskumného ústavu potravinárskeho Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra. 

Kvalita a bezpečnosť potravín - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň hovoríme o kvalite a bezpečnosti potravín. A čo teda znamená pojem potravinová bezpečnosť. Richard Šümeghy oslovil Stanislava Šilhára z Výskumného ústavu potravinárskeho Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra.

Kvalita a bezpečnosť potravín - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň hovoríme o kvalite a bezpečnosti potravín. A dnes to bude o najnovších trendoch na trhu s potravinami. Richard Šümeghy oslovil Stanislava Šilhára z Výskumného ústavu potravinárskeho Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra. Čo hovorí rebríček top potravín?

Kvalita a bezpečnosť potravín - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

A od pondelka tému zmeníme, budeme hovoriť o závetoch a dedičstve.

Autor: Ricahrd Šümeghy; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame