Ako postupovať pri zariaďovaní bytu

Ako postupovať pri zariaďovaní bytu

Do jarného obdobia štartujeme s novými plánmi a ak uvažujete o rekonštrukcii a zariaďovaní bytu, máme pre vás niekoľko dobrých rád práve tento týždeň. Zariadiť byt nie je také jednoduché, ako by sme si mohli myslieť. Ako sa dívať na priestor očami bytového dizajnéra, to nám povie Lucia Kyzúr z portálu Domadoma. Na niekoľko úvodných vecí sa jej pýta Marcel Hanáček.

Ako postupovať pri zariaďovaní bytu - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

To bola úvodná lekcia k zariaďovaniu priestoru. Dobrou radou je aj odporúčanie nespoliehať sa len na seba. Poraďte sa s niekým, kto tomu rozumie, lebo zariadiť byt neznamená len vymaľovať a postaviť nábytok.

Zariaďovanie bytu nie je také jednoduché, ako môže vyzerať na prvý pohľad. Vy, ktorí ste to absolvovali si určite pamätáte všetky chyby, ktoré ste pritom urobili a možno aj máte spočítané, koľko vecí ste nakúpili zbytočne. No a vy, ktorí sa na sťahovanie do nového alebo obnoveného ešte len chystáte, počúvajte naše dobré rady. Celkom konkrétne vám neporadíme, lebo každý priestor je originálny a rovnako jedinečný je aj ten, kto bude v priestore bývať, variť, pracovať a spať. Niekoľko všeobecných rád k úprave stien má aj dnes Lucia Kyzúr z portálu Domadoma. Pýta sa Marcel Hanáček.

Ako postupovať pri zariaďovaní bytu - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tak, ako v živote, aj pri zariaďovaní interiéru platí: menej je niekedy viac a nezabúdajte, že zariadenia v byte vám bude vždy pribúdať. Takisto sa zmierte s tým, že nemôžete mať doma všetko, čo sa vám v obchodoch páči. Teda môžete, ale potom sa tam nezmestíte vy.

Zariadiť byt – to môže byť celá veda, napokon práve preto sa tým mnohí živia, lebo málokedy to zvládnete sami, ak nemáte potrebné vedomosti. Často veci prekombinujeme v snahe mať všetko tip-top a v strachu, aby nám niečo v byte nechýbalo. A tých zbytočností sa asi najviac nazbiera v kuchyni. Tam nás teraz zavedie Marcel Hanáček v rozhovore s Luciou Kyzúr z portálu o bývaní Domadoma.

Ako postupovať pri zariaďovaní bytu - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak nemáte odvahu na farebnú kuchyňu, nezabúdajte, že farby jej môžete pridať doplnkami ako je kuchynský riad, veľké dominantné hodiny, koberec, kuchynské spotrebiče, ktoré sa dnes dajú kúpiť v mnohých farbách a podobne. 

Určite ste už zažili pocit, keď ste prišli k niekomu na návštevu a páčilo sa vám, ako mal zariadený byt. Všimli ste si, že má vlastne obyčajný nábytok, nič výnimočné, ale vyzerá to pekne. Alebo naopak – že ste boli niekde, kde všetko dýchalo luxusom a drahotou, ale nejako sa vám to nepáčilo. A v tom je práve umenie bytového dizajnu. Niekoľko ďalších rád ponúka Marcel Hanáček v rozhovore s Luciou Kyzúr z portálu o bývaní Domadoma. 

Ako postupovať pri zariaďovaní bytu - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Niekedy nám priestor neumožňuje veľké špekulovanie kam a ako umiestniť posteľ, ale keď máte miesta dosť, pozrite sa, či máte posteľ umiestnenú správne – dnes majú mnohí nezdravý spánok a poloha postele im môže pomôcť.

Tento týždeň zariaďujeme izby v byte alebo v dome. Vy, ktorí máte viac priestoru, to máte jednoduchšie, môžete byť veľkorysejší. Zase vy, ktorí máte malé byty, musíte byť kreatívnejší a kúzliť s každým štvorcovým metrom. Pokračuje Marcel Hanáček v rozhovore s Luciou Kyzúr z portálu o bývaní domadoma.

Ako postupovať pri zariaďovaní bytu - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 Môžeme si zopakovať ešte jedno zlaté pravidlo – menej je niekedy viac. Nezabúdajte, že veľa vecí zo zariadenia bytu budete používať denne a tam sa oplatí premyslieť si, čo si vyberieme. Ak chcete šetriť, tak určite na doplnkoch, ktoré majú len estetickú funkciu, určite nešetrite napríklad na posteliach alebo stoličkách. Vy ich budete používať a často. 


Budúci týždeň poradíme, ako si vybaviť dôchodok.


Autor: Marcel Hanáček; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame