Ako na minimalistickú domácnosť?

Ako na minimalistickú domácnosť?

Obmedziť spotrebu a prestať sa obklopovať vecami. Tento spôsob života sa stal trendom najmä časti mladej generácie, respektíve alternatívne žijúcich v akomkoľvek veku. Aké sú výhody minimalistickej udržateľnej domácnosti a ako si ju vytvoriť, vyzvedala Iveta Pospíšilová. Odporúčania nám v Dobrej rade tento týždeň dáva Dominika Horňáková z Nadácie Pontis,  ktorá je aj spoluzakladateľkou projektu požičovne odevov Šumne.sk. 

Ako na minimalistickú domácnosť? 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V domácnosti mať iba to, čo naozaj používame. Všetko na krátkodobú spotrebu sa dá získať aj iným spôsobom, ako iba kúpou. Tak vyzerá minimalistická domácnosť, o ktorej tento týždeň hovoríme. Ivete Pospíšilovej povedala Dominika Horňáková.

Ako na minimalistickú domácnosť? 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tzv. minimalistickú domácnosť veľmi ľahko udržíme v poriadku. Pritom nám to zaberie aj menej času, než v klasickej, v ktorej máme veľa vecí. Ak chceme pri upratovaní šetriť aj životné prostredie, treba zmeniť čistiace prostriedky. Iveta Pospíšilová v Dobrej rade oslovila Dominiku Horňákovú z projektu Šumne.sk a Nadácie Pontis.

Ako na minimalistickú domácnosť? 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Oblečenie je komoditou, ktorou často plytváme. Jedným z dôvodov je, že dnes dostaneme kúpiť aj veľmi lacné oblečenie. Plníme ním skrine a často na niektoré kúsky aj celkom zabudneme. Objavíme ich až pri upratovaní a putujú rovno do koša. Ako si vytvoriť trendový a pritom minimalistický šatník? Iveta Pospíšilová sa spýtala Dominiky Horňákovej z projektu Šumne.sk a nadácie Pontis.

Ako na minimalistickú domácnosť? 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Milé poslucháčky, ak ste časť života strávili na internáte, možno ste si s kamarátkami požičiavali oblečenie. Napr., keď ste išli na rande. Tento princíp udržateľnosti sa sofistikovanejším spôsobom vrátil v podobe požičovní odevov. Nemáme na mysli iba svadobných, či plesových šiat. Iveta Pospíšilová sa viac dozvedela od Dominiky Horňákovej zo Šumne.sk.

Ako na minimalistickú domácnosť? 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Flambovanie, marinovanie, pácovanie... Ako zvládať tieto techniky? Od pondelka poradíme.

Autorka: Iveta Pospíšilová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame