Ako byť frajerom v kuchyni?

Ako byť frajerom v kuchyni?

Tento týždeň si povieme, ako byť frajerom v kuchyni a urobiť niečo viac ako wifonku alebo špagety. Dnes to bude horúce a prudko horľavé. Pokračuje Marcel Hanáček a učiteľka praktických odborných predmetov Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch Katarína Sedláková. 

Ako byť frajerom v kuchyni? 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Presnejšie povedané - alkohol sa nechá horieť tak dlho, až sa kompletne spáli a vo flambovanom pokrme tak zostane len šťava, v ktorej bol všetok prebytok tuku spálený a spotrebovaný plameňom.

Keď čítame jedálne lístky, v modernej gastronómii môžeme natrafiť aj na názvy, ktoré nepoznáme. Viete, čo znamená, ak vám k jedlu ponúknu redukciu? Vysvetlí Marcel Hanáček.

Ako byť frajerom v kuchyni? 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes je moderné variť, dokonca variť doma a troška sa predviesť, čo všetko v kuchyni dokážeme. Ak chcete byť frajerom v kuchyni, počúvajte naše dobré rady. Pokračuje Marcel Hanáček.

Ako byť frajerom v kuchyni? 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zelenina by mala byť prílohou ku každému jedlu a tí skutoční frajeri v kuchyni ju vedia pripraviť tak, že nielen dobre chutí, ale aj výborne vyzerá. Ako na to? Poradí Marcel Hanáček.

Ako byť frajerom v kuchyni? 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sme sa vzdelávali vo varení – ako byť frajerom v kuchyni a ako ovládať postupy, ktoré majú síce cudzokrajný názov, ale môžeme ich vykonávať pokojne aj po slovensky – blanšírovanie, pošírovanie, redukovanie či flambovanie. Počuli ste už o metóde sous-vide? Tak počúvajte, vysvetlí nám to Marcel Hanáček. 

Ako byť frajerom v kuchyni? 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak ste nás počúvali celý týždeň, už viete, ako sa vytiahnuť v kuchyni. Ak vás niečo zaujalo, určite sa dajú tie informácie a inštrukcie nájsť aj na internete. Na budúci týždeň zmeníme tému, budeme hovoriť o autodiagnostike. Teda, je diagnostika niektorých ochorení možná aj v domácich podmienkach? Mnohí totiž návštevy lekárov zanedbávame a vyhovárame sa na nedostatok času...


Autor: Marcel Hanáček; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame