Ako si zvýšiť finančnú gramotnosť

Ako si zvýšiť finančnú gramotnosť

Byť finančne gramotný sa v súčasnosti oplatí. Vieme aj to, že začať sa vzdelávať v tejto oblasti je potrebné už v detskom veku. Ako a čo je to vlastne finančná gramotnosť ? Na to sa Marcela Jedináková opýtala pedagóga predmetu Financie v praxi a spoluautora učebníc finančnej gramotnosti Petra Tótha.

Ako si zvýšiť finančnú gramotnosť 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň radíme, ako si zvýšiť finančnú gramotnosť. Poznáte to, príde vám faktúra za telefónny účet a aj keď danú sumu k úhrade očakávate, prijali by ste nižšiu. Konkurencia, našťastie, funguje aj medzi mobilnými operátormi a tak je len na nás, pre služby koho sa rozhodneme. Ako na to sa Marcela Jedináková opýtala pedagóga predmetu Financie v praxi a spoluautora učebníc finančnej gramotnosti Petra Tótha.

Ako si zvýšiť finančnú gramotnosť 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň hovoríme o tom ako si zvýšiť finančnú gramotnosť. Patrí sem aj znalosť finančných produktov a orientácia v bankových účtoch a platobných kartách. Marcela Jedináková viac zisťovala v rozhovore s učiteľom  predmetu Financie v praxi a spoluautorom učebníc finančnej gramotnosti Petrom Tóthom.

Ako si zvýšiť finančnú gramotnosť 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes sa dozviete, ako si čo najefektívnejšie zabezpečiť peniaze na dôchodok. Podľa  učiteľa predmetu Financie v praxi a spoluautora učebníc finančnej gramotnosti Petra Tótha, byť finančne gramotný znamená vedieť sa finančne zabezpečiť aj na dôchodkové obdobie. Marcele Jedinákovej povedal aj to, že dnešné dôchodky sú voči našim príjmom celkom dobré.  

Ako si zvýšiť finančnú gramotnosť 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

K finančnej gramotnosti patrí aj schopnosť orientovať sa na poistnom trhu. Viac povedal  Marcele Jedinákovej učiteľ predmetu Financie v praxi a spoluautor učebníc finančnej gramotnosti Peter Tóth.

Ako si zvýšiť finančnú gramotnosť 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovorí sa, že bohatý je ten, kto dokáže hospodáriť s tým čo má. Byť finančne gramotný sa oplatí. Je to totiž iba na nás, ako dokážeme zhodnotiť peniaze, ktoré vymieňame za náš drahocenný čas. Od pondelka budeme naše autá pripravovať na zimu.

Autorka: Marcela Jedináková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame