Fórum: Majú chodci na priechode absolútnu prednosť?

Fórum: Majú chodci na priechode absolútnu prednosť?

Aj vo vašej obci či meste chodia  prechádzajú ľudia krížom-krážom cez cestu? V tom lepšom prípade sa snažia nájsť vyznačený priechod, ale väčšinou sa na druhú stranu ulice sa púšťajú bez ohľadu na to, aká hustá je premávka. Čoraz častejšie sa táto situácia opakuje aj v Bratislave. Milan z Petržalky nás upozornil, že chodci si na priechode doslova vynucujú prednosť – vraj majú absolútnu prednosť. Poslucháč sa pýta, či naozaj môžu kedykoľvek bezhlavo vkročiť na vozovku a vodiči musia pred nimi zastať? Všetci vieme, že každý účastník cestnej premávky má určité práva, ale aj povinnosti. Miroslavovi Würflovi to potvrdila  Denisa Bárdyová z Prezídia Policajného zboru. 

Fórum: Majú chodci na priechode absolútnu prednosť? Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pri prechádzaní cez cestu, kde nie sú semafory buďte mimoriadne opatrní. Aj v tomto prípade platí – pomaly ďalej zájdeš! Veď pri agresivite niektorých šoférov stále hrozí nebezpečenstvo havárie. Oplatí sa chvíľku počkať, aby ste bezpečne prešli na druhú stranu komunikácie.

Ak aj vy máte nejaké nezodpovedané otázky, a to z akejkoľvek oblasti, neváhajte nás kontaktovať. Pripravili sme pre vás telefónne číslo s odkazovačom - 02 32 50 62 62, kam nám môžete vaše otázky zatelefonovať. Rovnako ich môžete napísať aj mailom na forum.regina@rtvs.sk.  

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame