Včera sme vám sľúbili, že dnes bude náš kuchár, herec Ivan Vojtek – Tuli, pripravovať v našom Tulináriu, teda Kulináriu lahôdku pre vegetariánov. Poteší i moju kolegyňu Janku Bleyovú.
Segedínsky guláš z hlivy Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu segedínskeho guľáša z hlivy potrebujete:
bobkový list, nové a staré čierne korenie, cibuľu, soľ, kyslú kapustu, šľahačkovú smotanu, kávovú lyžičku cukru.
Postup:
Hlivu pokrájame na pásiky a dáme orestovať na cibuľku. Do polomäkkej zmesi pridáme kyslú kapustu. Tiež ju trochu nakrájať. Dusíme spolu, potom prichádza tá finta: kávová lyžička cukru, mäkkú kapustu s hlivou dolejeme vodou a podľa toho, aký hustý chceme hlivový guľáš, pridáme rozhabarkovanú smotanu s hladkou múkou. Zajtra s Tulim meníme chute aj ingrediencie. Napokon, v tomto istom čase si môžete vypočuť ďalší z jeho receptov na obľúbené jedlo.