Segedínsky guláš z hlivy

Segedínsky guláš z hlivy

Včera sme vám sľúbili, že dnes bude náš kuchár, herec Ivan Vojtek – Tuli, pripravovať v našom Tulináriu, teda Kulináriu lahôdku pre vegetariánov. Poteší i moju kolegyňu Janku Bleyovú. 

Segedínsky guláš z hlivy Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu  segedínskeho guľáša z hlivy potrebujete:
bobkový list, nové a staré čierne korenie, cibuľu, soľ, kyslú  kapustu, šľahačkovú smotanu, kávovú lyžičku cukru.

Postup:

Hlivu pokrájame na pásiky a dáme orestovať na cibuľku. Do polomäkkej zmesi pridáme kyslú kapustu.  Tiež ju trochu nakrájať. Dusíme spolu, potom prichádza tá finta: kávová lyžička cukru, mäkkú kapustu s hlivou dolejeme vodou a podľa toho, aký hustý chceme hlivový guľáš,  pridáme rozhabarkovanú smotanu s hladkou múkou.  Zajtra s Tulim  meníme chute aj ingrediencie. Napokon,  v tomto istom čase si môžete vypočuť ďalší z jeho receptov na obľúbené jedlo.

Autorka: Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame