Mäsko v marianáde

Mäsko v marianáde

Gastronomickí experti by vám možno potvrdili, že používať pri varení, fantáziu, odhad a rozlet, sa pri niektorých jedlách oplatí viac, ako držať sa striktne odporúčaných ingrediencií, či gramáže. Nuž, a presne s takým „rozletom a nadhľadom“  počas týždňa varí aj  náš šéfkuchár – herec Ivan Vojtek, ktorého poznáme aj ako Tuliho. Možno aj preto tieto recepty nazvala Janka Bleyová – TULINÁRIUM. 

Mäsko v marianáde Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu mäska v marianáde potrebujete:
-    mäso podľa ľubovôle – kuracie, morčacie, či teľacie, ale rozhodne nie hovädzie
-    korenie, soľ, horčica, zemiakový škrob a vajíčka 

Postup:

Mäso nakrájame na rezne, netreba vyklepávať, ani soliť, pretože „dochucovadlá“ budú namiešané v marináde. Marianáda je zmiešaná v takom pomere – koľko dáte do nej vajíčok. Teda, ak dáte 4 vajíčka, dáte 4 lyžice zemiakového škrobu a 4 lyžice horčice... zmes vymiešate a ponoríte do nej  hydinové plátky. Potom ich už iba  na oleji vysmažíte.


Autorka: Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame