Bezlepkový ovocno-tvarohový diabetický „čískeik“

Bezlepkový ovocno-tvarohový diabetický „čískeik“

Počas Dňa otvorených dverí Rádia Regina sme mohli ochutnať rôzne slané a sladké maškrty, ktoré pripravili študenti Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb  na Farského ulici v Bratislave. Chutili  vám, a tak tento týždeň ponúkneme niekoľko receptov   z ich  Bezlepkovej kuchárky. S úspešným študentom – cukrárom  Adamom  Kožákom a Beátou Repíkovou z ponuky vyberáme najskôr bezlepkový ovocno-tvarohový diabetický „čískeik“.   

Bezlepkový ovocno-tvarohový diabetický „čískeik“ Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Cesto : 
1. bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľahámetuhý sneh, do ktorého pridáme sladidlo.
2. do vyšľahaného snehu opatrne pridáme  rozšľahané žĺtka 
3. nakoniec  pridáme preosiatu  múku a prášok do pečiva 

Vymiešame hladkú tvarohovú náplň
1. alobal vymastíme olejom, vložíme do formy a vysypeme bezlepkovou strúhankou ,
2. na spodok formy uložíme ovocie zalejeme ho tvarohovou náplňou a nakoniec   nalejeme na cesto
3. pečieme pri teplote 180  stupňov 20 – 30 minút    

Autorka: beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame