Počas Dňa otvorených dverí Rádia Regina sme mohli ochutnať rôzne slané a sladké maškrty, ktoré pripravili študenti Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave. Chutili vám, a tak tento týždeň ponúkneme niekoľko receptov z ich Bezlepkovej kuchárky. S úspešným študentom – cukrárom Adamom Kožákom a Beátou Repíkovou z ponuky vyberáme najskôr bezlepkový ovocno-tvarohový diabetický „čískeik“.
Bezlepkový ovocno-tvarohový diabetický „čískeik“ Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Cesto :
1. bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľahámetuhý sneh, do ktorého pridáme sladidlo.
2. do vyšľahaného snehu opatrne pridáme rozšľahané žĺtka
3. nakoniec pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva
Vymiešame hladkú tvarohovú náplň
1. alobal vymastíme olejom, vložíme do formy a vysypeme bezlepkovou strúhankou ,
2. na spodok formy uložíme ovocie zalejeme ho tvarohovou náplňou a nakoniec nalejeme na cesto
3. pečieme pri teplote 180 stupňov 20 – 30 minút