Tlstý koláč

Tlstý koláč

Dnes si pochutíme na dezerte, ktorý podávajú svojim hosťom v šesť hviezdičkových hoteloch.  Recept získal študent SOŠ gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave - Adam Kožák. Úspešne reprezentuje cukrárov na celoslovenských súťažiach a dnes s Beátou Repíkovou pripravuje tlstý čokoládový koláč.    

Tlstý koláč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Korpus: 
bezlepková múka. 220 g
kukuričná múka  60 g
kakao 40 g
maslo  bezlaktózové  140 g
prášková stévia  40 g
vajcia 3
kyslá smotana   bezlaktózová  130 g
sóda bicarbóna  12 g
voda 100 ml.

Krém:
voda  410 ml.
prášková stévia 52 g
sojové mlieko  25 g
zlatý klas  70 g
maslo bezlaktózové  145 g
bezlaktózový tvaroh  250 g 

Dokončenie:
čokoládové hoblinky  90 g
tuk 100 cera .. 10 g
čokoláda diabetická  50 g
šľahačka bezlaktózová 50 ml.
vanilka  aróma  20 g
voda 60 ml. 

Postup:

Korpus: .
1. v hrnci vymiešame zmäknuté maslo a v druhom našľaháme celé vajcia   
2. pridáme smotanu  maslo a zmiešame, 
3. pridáme preosiate sypké suroviny a vodu
4. šľaháme  6 minút 
5. pečieme 40 minút na 180 stupňov

Krém:
1. z vody cukru a zlatého klasu uvaríme puding.  
2. po vychladnutí zašľaháme maslo a čerstvý syr 
3. nakoniec počas šľahania pridáme sušené mlieko a šľaháme ešte 5 minút 

Tortu naplníme krémom oblejeme čokoládou a posypeme hoblinkami

Autorka: beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame