Dnes si pochutíme na dezerte, ktorý podávajú svojim hosťom v šesť hviezdičkových hoteloch. Recept získal študent SOŠ gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave - Adam Kožák. Úspešne reprezentuje cukrárov na celoslovenských súťažiach a dnes s Beátou Repíkovou pripravuje tlstý čokoládový koláč.
Tlstý koláč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Korpus:
bezlepková múka. 220 g
kukuričná múka 60 g
kakao 40 g
maslo bezlaktózové 140 g
prášková stévia 40 g
vajcia 3
kyslá smotana bezlaktózová 130 g
sóda bicarbóna 12 g
voda 100 ml.
Krém:
voda 410 ml.
prášková stévia 52 g
sojové mlieko 25 g
zlatý klas 70 g
maslo bezlaktózové 145 g
bezlaktózový tvaroh 250 g
Dokončenie:
čokoládové hoblinky 90 g
tuk 100 cera .. 10 g
čokoláda diabetická 50 g
šľahačka bezlaktózová 50 ml.
vanilka aróma 20 g
voda 60 ml.
Postup:
Korpus: .
1. v hrnci vymiešame zmäknuté maslo a v druhom našľaháme celé vajcia
2. pridáme smotanu maslo a zmiešame,
3. pridáme preosiate sypké suroviny a vodu
4. šľaháme 6 minút
5. pečieme 40 minút na 180 stupňov
Krém:
1. z vody cukru a zlatého klasu uvaríme puding.
2. po vychladnutí zašľaháme maslo a čerstvý syr
3. nakoniec počas šľahania pridáme sušené mlieko a šľaháme ešte 5 minút
Tortu naplníme krémom oblejeme čokoládou a posypeme hoblinkami