Bezlepkové slané pečivo

Bezlepkové slané pečivo

Celý týždeň sme v Kulináriu „maškrtili“, ponúkli sme vám úspešné recepty z gastronomických súťaží študenta SOŠ gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave Adama Kožáka. Beáta Repíková s ním  dnes pripravuje chutné bezlepkové slané pečivo. Najskôr  nakupujeme.     

Bezlepkové slané pečivo Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

bezlepková múka  250 g
nátierkové  maslo   250 g
guarová guma - polievková lyžica 
vajce  1
soľ, rasca  a syr   

Postup :  

Do misky dáme nátierkové maslo, doň nasypeme až po vrch misky múku, ktorú zmiešame s guarovou gumou. Rukou vypracujme cesto. Cesto necháme odležať na hodinku v chladničke, odležané cesto vyvaľkáme na 3 mm vykrajujeme ľubovoľné tvary - poukladáme na plech vystlaný papierom - potrieme rozšľahaným vajíčkom. posypeme soľou, rascou prípadne makom či sézamom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov. Krekry   pečieme do zlata približne 15 minút.   

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame