Celý týždeň sme v Kulináriu „maškrtili“, ponúkli sme vám úspešné recepty z gastronomických súťaží študenta SOŠ gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave Adama Kožáka. Beáta Repíková s ním dnes pripravuje chutné bezlepkové slané pečivo. Najskôr nakupujeme.
Bezlepkové slané pečivo Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
bezlepková múka 250 g
nátierkové maslo 250 g
guarová guma - polievková lyžica
vajce 1
soľ, rasca a syr
Postup :
Do misky dáme nátierkové maslo, doň nasypeme až po vrch misky múku, ktorú zmiešame s guarovou gumou. Rukou vypracujme cesto. Cesto necháme odležať na hodinku v chladničke, odležané cesto vyvaľkáme na 3 mm vykrajujeme ľubovoľné tvary - poukladáme na plech vystlaný papierom - potrieme rozšľahaným vajíčkom. posypeme soľou, rascou prípadne makom či sézamom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov. Krekry pečieme do zlata približne 15 minút.