Pečený čaj s morušami

Kulinárium

Pečený čaj s morušami

11. 10. 2018 11:37

Zo Sladkého morušového receptára dnes vyberáme Pečený čaj s morušami. Ten zaujal Michala Hercega, ale najmä Magdalénu Zimanovú z Pukanca. 

Pečený čaj s morušami
Stiahnuť audio súbor

Na pečený čaj s morušami potrebujeme: 1700 g ovocia (moruše, jablká, slivky, jahody), 750 g krištálového alebo trstinového cukru, 1 vanilkový cukor, 3 kusy badiánu, 1 čajovú lyžičku mletej škorice, 6 klinčekov a podľa chuti rum. Ovocie umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Navrstvíme do vyššieho pekáča. Medzi ovocie povkladáme badián, klinčeky, posypeme škoricou a zasypeme cukrom. Pečieme na 200 stupňoch Celzia približne hodinu. Je potrebné, aby ovocie pustilo šťavu a všetok cukor sa rozpustil. Ovocie nemá byť úplne rozvarené, takže počas pečenia premiešame. Horúce plníme do sklených pohárov. Cez zimu potom stačí dať 1-2 lyžice do šálky a zaliať horúcou vodou.

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie
??:??