Boloňské rezne

Boloňské rezne

Bologna je mesto v severnom Taliansku medzi riekou Pád a Apeninami. Dalo pomenovanie rôznym kulinárskym špecialitám- veď kto by nepoznal Boloňské špagety, Boloňskú omáčku, Boloňské ragú, Boloňské lasagne... Milovníci psov zasa vedia, že exituje aj krásne plemeno Boloňského psíka a rybári  poznajú boloňské prúty. Aj naše dnešné jedlo, ktoré sa naučíme pripravovať podľa receptu Aleny Dolníkovej z Klátovej Novej Vsi  zostalo v názve verné talianskemu mestu. Čo to bude dopovie Hana Michalčíková.  

Boloňské rezne Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na Boloňské rezne podľa receptu Aleny Dolníkovej, budete potrebovať:4 rezne, maslo, hladkú múku, 4 plátky šunky, 4 lyžice strúhaného tvrdého syra a soľ. Postup je nasledovný:  Rezne naklepeme, osolíme, poprášime múkou a na masle z oboch strán ich osmažíme. Plochu zapekanej misy mastíme maslom , vložíme rezne, na ne dáme plátky šunky a posypeme syrom. Dáme upiecť do rúry až syr zružovie a môžeme podávať.  Podávame so zemiakovou  kašou alebo ryžou.

Autorka: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame