Hríbová polievka

Hríbová polievka

Klátová Nová Ves v okrese Partizánske má krásnu polohu. Leží pod lesom, ktorý, ak vyjde sezóna, je rajom  pre hubárov. A dubáky, či masliaky nevoňajú len v lese, ale dobre vysušené počas celého roka aj  v typických slovenských pochúťkach. Rada z nich pripravuje jedlá aj Alena Dolníková a vôňa polievky prilákala do kuchyne aj Hanu Michalčíkovú.  

Hríbová polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na Hríbovú polievku podľa receptu Aleny Dolníkovej, budete potrebovať: za hrsť sušených hríbov, ktoré umyjeme, ak sú veľké, tak ich pokrájame na kúsky, dáme ich variť spolu s pokrájanými zemiakmi. Vodu osolíme, pridáme mletú červenú papriku, korenie a celú rascu. Keď sú zemiaky tak na tri štvrte uvarené, urobíme z hladkej múky a masti zápražku, cez sitko ju prepasírujeme do hríbov so zemiakmi , prilejeme horúcu vodu a dobre prevaríme.

Autor: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame