Srnčí chrbát

Srnčí chrbát

Dnešný recept má s lesom veľa spoločného. Samozrejme len v názve. Znepokojovať sa nemusia poľovníci, ani ochrancovia prírody. Gazdinky naopak môžu byť netrpezlivé, pretože recept, ktorý sa dnes naučíme pripravovať vonia orechami, rumom, kávou aj čokoládou. A to sú ingrediencie, ktoré zákonite dokážu v našich končinách roztancovať chuťové bunky. Potvrdila to aj Hana Michalčíková, keď ho zavoňala v kuchyni Aleny Dolníkovej. 

Srnčí chrbát Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na Srnčí chrbát podľa receptu Aleny Dolníkovej, budete potrebovať: Na cesto: práškový cukor,  6 vajíčok, mleté orechy alebo mandle, kakao, polohrubú múku a  trochu sódy bikarbóny. Na plnku: 250 g masla, 200g práškového cukru, 4 polievkové lyžice silnej precedenej kávy ,  1 žĺtok, rum a pikantný džem.
Postup: 120g práškového cukru si vymiešame so 6-timi žĺtkami do peny, pridáme 100 g mletých orechov alebo mandlí, 1 polievkovú lyžicu kakaa a  3 lyžice polohrubej múky zmiešané s trochou sódy bikarbóny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do cesta. Vo vymastenej a hrubou múkou vysypanej forme na biskupský chlebíček upečieme a necháme vychladnúť. Potom vyklopíme, dobre pokvapkáme rumom, prerežeme, natrieme pikantným džemom . Pripravíme si plnku- maslo zmiešame s cukrom, kávou a žĺtkom. Plnku navrstvíme na džem. Priklopíme vrchným dielom chlebíčka a celé potrieme čokoládovou polevou. Môžeme ozdobiť mandľami alebo orechmi.
 

Autor: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame