Placky podobné lievancom, pečú sa na sucho, ale aj na masti. Reč je o belešoch. Beleše môžeme pripraviť na sladko ale aj na slano. Existuje veľa variant tohoto ľudového pokrmu. Beleše si aj my dnes pripravíme. S odborníčkou na stravovanie Dašou Ostertágovou a Beátou Repíkovou.
Orechové beleše Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme
Na cesto: 600 g hladkej múky, štipku soli, 2 ks vajcia, 75 g masla, 50-60 g kryštálového cukru Na kvások: 11/2 dl mlieka, štipku cukru, 1/2 kocky droždia, 2 Polievkové lyžice hladkej múky, podľa potreby mlieko na sparenie upečených belešov, štipku cukru do mlieka
Posýpka: 150 g pomletých orechov s cukrom, 100 g rozpusteného masla na poliatie