Orechové beleše

Orechové beleše

Placky podobné  lievancom, pečú  sa  na sucho, ale aj na masti. Reč je o belešoch. Beleše môžeme pripraviť na sladko ale aj na slano.  Existuje veľa variant tohoto ľudového pokrmu.  Beleše si aj my dnes pripravíme. S odborníčkou na stravovanie Dašou Ostertágovou a Beátou Repíkovou.   

Orechové beleše Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme
Na cesto:   600 g hladkej múky, štipku soli, 2 ks vajcia, 75 g masla, 50-60 g kryštálového cukru  Na kvások: 11/2 dl mlieka,  štipku cukru, 1/2 kocky droždia, 2 Polievkové lyžice hladkej múky, podľa potreby mlieko na sparenie upečených belešov, štipku cukru do mlieka
 
Posýpka: 150 g pomletých orechov s cukrom, 100 g rozpusteného masla na poliatie

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Ľuboš Houška

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame