Dnes si pripravíme chutné špecle. Cestoviny, ktoré sú podobné haluškám, len sú dlhšie a tenšie a na rozdiel od halušiek sa do nich nepridávajú zemiaky. Uvarené ich môžeme podávať ako prílohu, alebo samostatne. My si dnes špecle pripravíme s Dašou Ostertágovou a Beátou Repíkovou.
Tradičné Špecle Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujme: 200 gramov hladkej múky, 2 vajcia, soľ 2 dl vlažnej vody, 1 malú cibuľku, 2 polievkové lyžice olivového oleja, 130 gramov jemného tvarohu, 120 gramov mozzarelly, mleté čierne korenie, bazalka, kôpor.
Z múky vajec a soli vypracujme redšie cesto, ktoré potom dáme do lisu na zemiaky a pretláčame ho do vriacej vody, aby sa vytvorili dlhšie a tenké rezance. Postupne ich miešame aby sa neprilepili, miešame až kým nevyplávajú na povrch. Potom ich scedíme, dáme do misy, pridáme korenie, cibuľku bazalku alebo kôpor, tvaroh a mozzarellu a postupne niekoľko minút zapekáme.