Po celý tento týždeň pripravujeme polievky. Výdatné, sýte a občas i menej známe. Ochutnali sme polievku s mletým mäsom aj hrachovú s údeným tofu. Dnes nám Marta Pilipová uvarí kulajdu. Ochutnala ju aj Viera Horáková.
Kulajda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu kulajdy potrebujeme 400 gramov zemiakov, liter vody, soľ, rascu, hrsť sušených húb, kyslú smotanu, hladkú múku, 4 vajcia, ocot a kôpor.
Zemiaky rozrežeme na kocky, dáme ich variť, pridáme rascu, soľ, hríby a varíme do mäkka.
Polievku zahustíme so smotanou, ktorú sme rozšľahali s múkou a povaríme.
Nakoniec pridáme vajíčka, osolíme, okyslíme a naďalej varíme. Ochutíme posekaným kôprom.