Ostrokyslá polievka

Kulinárium

Ostrokyslá polievka

15. 03. 2019 11:37

Ak patríte medzi ľudí, ktorí si z času na čas radi spestria jedálny lístok, ponúkame vám recept na čínsku ostrokyslú polievku. Pripravila ju Marta Pilipová, chutila aj Viere Horákovej. 

Ostrokyslá polievka
Stiahnuť audio súbor

Na prípravu čínskej ostrokyslej polievky potrebujeme 2 kuracie stehná, maslo, mrkvu, zeler, petržlen, neúdený tofu syr, čierne huby, čili, sójovú omáčku, ocot, zemiakový škrob, jedno vajce, čierne korenie, vegetu.
Kuracie stehná si uvaríte vo vode, vykostíte a mäso nakrájate na drobno.
Dáme ho naspäť do vody, pridáme sójovú omáčku, čili a na drobné kocky nakrájaný tofu syr. Po chvíli pridáme aj hríby, ktoré sme opražili na masle. Následne osmažíme aj na pásiky pokrájanú koreňovú zeleninu, ktorú pridáme do polievky.
Na záver pridáme ocot a zahustíme polievku škrobom. Po odstavení primiešame jedno rozšľahané vajíčko.
 

Autorka: Viera Horáková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie
??:??