Sladkou bodkou, ktorá neodmysliteľne patrí k nedeľnému obedu je dezert. Ovocnú bublaninu upiekla cukrárka Jozefína Pašeková s Vierou Horákovou.
Ovocná bublanina Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na ovocnú bublaninu potrebujete:
5 vajíčok, 30 dkg. práškového cukru, 1 vanilkový cukor, polovicu vrecúška kypriaceho prášku, deci oleja, 9 lyžíc vlažnej vody a 30 dkg. Polohrubej múky, ovocie podľa chuti.
Postup: oddelíme žĺtka od bielok, bielka vyšľaháme, pridáme žĺtka, práškový i vanilkový cukor, olej aj vlažnú vodu. Zľahka pomiešame a pridáme múku s práškom do pečiva. Masu nalejeme do vymasteného pekáča, navrstvíme ovocie a pečieme pri 180 tich stupňoch približne 25 minút. Dobrú chuť