Gaštanová pochúťka

Gaštanová pochúťka

Tento týždeň nám svoje recepty ponúka cukrárka Lucia Gulišová Smolenová. Miroslav Würfl zistil, že na ten dnešný si gazdinky budú musieť nachytať okrem gaštanového pyré aj mak. 

Gaštanová pochúťka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: 

100 g mletého maku    
50 g hladkej múky  
100 g práškového cukru
2 vajcia 
50 g masla 
100 ml mlieka g kakaa    
kypriaci prášok a štipku škorice.

na gaštanový krém potrebujeme : 

gaštanové pyré
mascarpone
a práškový cukor


Postup:

Najskôr si v mixéri vyšľaháme dve vajcia, maslo a cukor až do penovej konzistencie. bo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a maslo. Do zmesi postupne pridáme mletý mak, hladkú múku a prilievame mlieko. Keď máme vyšľahané cesto, plechovú formu vystelieme košíčkami a do každého košíčka vložíme cesto tak, aby nám ostalo aspoň pol centimetra od okraja. V rúre ho pečieme pri 150°Celzia  20 až 30 minút.  Necháme ho vychladnúť, potrieme gaštanovým krémom. Ten si pripravíme tak, že spolu zmixujeme gaštanové pyré, mascarpone a práškový cukor a môžeme podávať.

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame