Tento týždeň nám svoje recepty ponúka cukrárka Lucia Gulišová Smolenová. Miroslav Würfl zistil, že na ten dnešný si gazdinky budú musieť nachytať okrem gaštanového pyré aj mak.
Gaštanová pochúťka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
100 g mletého maku
50 g hladkej múky
100 g práškového cukru
2 vajcia
50 g masla
100 ml mlieka g kakaa
kypriaci prášok a štipku škorice.
na gaštanový krém potrebujeme :
gaštanové pyré
mascarpone
a práškový cukor
Postup:
Najskôr si v mixéri vyšľaháme dve vajcia, maslo a cukor až do penovej konzistencie. bo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a maslo. Do zmesi postupne pridáme mletý mak, hladkú múku a prilievame mlieko. Keď máme vyšľahané cesto, plechovú formu vystelieme košíčkami a do každého košíčka vložíme cesto tak, aby nám ostalo aspoň pol centimetra od okraja. V rúre ho pečieme pri 150°Celzia 20 až 30 minút. Necháme ho vychladnúť, potrieme gaštanovým krémom. Ten si pripravíme tak, že spolu zmixujeme gaštanové pyré, mascarpone a práškový cukor a môžeme podávať.