Tento týždeň nám svoje recepty ponúka cukrárka Lucia Gulišová Smolenová. Tajomstvo prípravy dnešnej pochúťky odhaľoval Miroslav Würfl.
Citrónové poháre Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na citrónový krém potrebujeme:
3 veľké citróny, aj kôru a šťavu
100 g masla
2 celé vajcia
100 g kryštálového cukru
Na šľahačkový krém potrebujeme :
250 ml šľahačky
a 100 g práškového cukru
Postup:
Najskôr si necháme zovrieť vodu v hrnci, na ktorý položíme misku a spravíme si tzv. vodný kúpeľ. Necháme tam rozpustiť maslo, pridáme kryštálový cukor, šťavu aj kôru z troch citrónov. Do tejto zmesi postupne zašľaháme dve vajcia až do pudingovej konzistencie, a necháme ju vychladnúť. Medzitým si pripravíme šľahačkový krém a to tak, že vyšľaháme šľahačku s práškovým cukrom. Do pripravených pohárov navrstvíme na striedačku obidva krémy a vznikne nám žlto biela mozaika.