Hrnčekový mandľový koláč

Hrnčekový mandľový koláč

ento týždeň nám svoje recepty ponúka cukrárka Lucia Gulišová Smolenová.  Miroslav Würfl bol zvedavý, čo sladké si pripravíme práve dnes. 

Hrnčekový mandľový koláč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: 
hrnček mletých mandlí 
hrnček práškového cukru
hrnček hladkej múky 
hrnček vajec 
hrnček zmäknutého masla 
hrnček mlieka 
kypriaci prášok
jeden vanilkový cukor

Postup:
Najskôr si vyšľaháme vajcia s cukrom a zmäknutým maslom, do tejto zmesi postupne pridávame po polievkových lyžiciach mleté mandle. Keď máme zašľahané mandle – striedavo pridávame hladkú múku a mlieko. Nakoniec pridáme kypriaci prášok a vanilkový cukor, vystelieme si formu papierom na pečenie, a pečieme pri teplote 150 °Celzia asi 45 minút.  Po vychladnutí mandľový koláč ozdobíme polevou, ktorá obsahuje vodu, práškový cukor a štipku škorice a môžeme podávať.

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame