ento týždeň nám svoje recepty ponúka cukrárka Lucia Gulišová Smolenová. Miroslav Würfl bol zvedavý, čo sladké si pripravíme práve dnes.
Hrnčekový mandľový koláč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
hrnček mletých mandlí
hrnček práškového cukru
hrnček hladkej múky
hrnček vajec
hrnček zmäknutého masla
hrnček mlieka
kypriaci prášok
jeden vanilkový cukor
Postup:
Najskôr si vyšľaháme vajcia s cukrom a zmäknutým maslom, do tejto zmesi postupne pridávame po polievkových lyžiciach mleté mandle. Keď máme zašľahané mandle – striedavo pridávame hladkú múku a mlieko. Nakoniec pridáme kypriaci prášok a vanilkový cukor, vystelieme si formu papierom na pečenie, a pečieme pri teplote 150 °Celzia asi 45 minút. Po vychladnutí mandľový koláč ozdobíme polevou, ktorá obsahuje vodu, práškový cukor a štipku škorice a môžeme podávať.