Pistáciovo-malinový koláč

Pistáciovo-malinový koláč

V niektorých rodinách sa už onedlho začne predveľkonočné pečenie. Veď na sviatočnom stole nemôžu chýbať linecké koláče, kokosky, vanilkové rožky, zákusky či medovníčky. Tento týždeň nám svoje recepty ponúka cukrárka Lucia Gulišová Smolenová.  Rozprával sa s ňou Miroslav Würfl.

Pistáciovo-malinový koláč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

100 g hladkej múky 
100 g mletých pistácií  
200 g práškového cukru
4 vajcia
olej
vodu izbovej teploty

a na krém budeme potrebovať:  

maliny ( môžu byť aj mrazené )
mascarpone
šľahačku
a práškový cukor


Postup:

Najskôr si v mixéri vyšľaháme vajcia s cukrom do bielej peny, a po polievkových lyžiciach pridávame olej a vodu.  Do našľahaných vajec s cukrom si postupne pridávame preosiatu hladkú múku a mleté pistácie. Zmes poriadne premiešame, preložíme ju do formy na pečenie - a pečieme pri teplote 150 °Celzia asi 45 minút.  Medzitým si pripravíme krém – z malín, mascarpone, šľahačky a práškového cukru – všetko to zmixujeme, po vychladnutí  koláč potrieme krémom a môžeme podávať.

Autor: miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame