Tekvicové krémové rizoto

Kulinárium

Tekvicové krémové rizoto

11. 06. 2019 11:37

Po celý tento týždeň si spolu s riaditeľom Gurmán Festu Radoslavom Nackinom pripravujeme letné jedlá, ktoré nie sú náročné na prípravu, ale výborne chutia. Čo potrebujeme na prípravu tekvicového krémového rizota, pýtala sa Viera Horáková. Slovo má Radoslav Nackin.  

Tekvicové krémové rizoto
Stiahnuť audio súbor

Na prípravu tekvicového krémového rizota potrebujeme:
Pol kila ryže arbório, cibuľu, cesnak, deci vína, maslo, zeleninový vývar,  soľ, korenie, muškátový oriešok, tekvicu a parmezán
Postup:
Na oleji si speníme cibuľu, cesnak, pridáme ryžu, mierne popražíme, zalejeme vínom, prilejeme zeleninový vývar a varíme 20 minút.
Tekvicu upečieme a pridáme do rizota podlejeme vývarom, po chvíli odstavíme a pridáme  oriešok masla. Na záver posypeme parmezánom.

Autrka: Viera Horáková; Ilustr foto: Pixabay

Živé vysielanie
??:??