Kohútie žľazy na ázijský spôsob

Kohútie žľazy na ázijský spôsob

Tento týždeň si s Michalom Hercegom budeme pripravovať jedlá, ktoré určite nie sú každodennou súčasťou našich jedálnych lístkov. Vybral ich pre nás Róbert Ihring z Piešťan, ktorý sa zaoberá históriou gastronómie na území Uhorska. Ukážeme si, na čom si kedysi pochutnávali najmä vyššie spoločenské vrstvy a niektoré jedlá spoznáme už prispôsobené a zmodernizované. Ak aj podľa týchto receptov nebudete variť, určite vás zaujmú svojou originalitou a exotickosťou. Začíname kohútími žľazami na ázijský spôsob. 

Kohútie žľazy na ázijský spôsob Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Kohútie žľazy na ázijský spôsob si pripravíme z týchto surovín: 500 g kohútích žliaz, 125 ml 40-percentnej ražovice alebo iného bieleho alkoholu, 80 ml vody, 6 plátkov zázvoru, 7 lyžíc sójovej omáčky, 20 g palmového cukru, 2 papričky, 2 lyžice ustricovej omáčky, 2 lyžice omáčky hojsin, 2 kusy badiánu a 1 tyčinku škorice. Všetky ingrediencie vložíme spolu do jednej veľkej panvice. Privedieme k varu a varíme zakryté 10 minút. Odkryjeme a zredukujeme omáčku na požadovanú hustotu. Často miešame, aby sa žľazy a chuť omáčky rovnomerne prepojili. Podávame horúce, posypané jarnou cibuľkou a sezamovými semienkami. Odporúčanou prílohou je ryža.

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame