Palacinky s kurkumou a kokosom

Palacinky s kurkumou a kokosom

Palacinky sú obľúbeným jedlom malých i veľkých. Bodujú dokonca aj v školských jedálňach a našich reštaurácich. Dnes však budeme s publicistkou a blogerkou na sociálnych sieťach Biankou Stuppacherovou, pripravovať palacinky tak, ako ich pripravujú na Srí Lanke. Ako však povedala „kuchárka Bianka“ Janke Bleyovej, inakosť našich palaciniek a tých z ajurvédskej kuchyne spočíva najmä v ich náplni. 

Palacinky s kurkumou a kokosom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Palacinky  pripravujeme zvyčajným spôsobom, na aký sme zvyknutí, len s tým rozdielom, že do liateho cesta pridáme trochu korenia kurkuma, čím palacinky nadobudnú žltý nádych. Práve kurkumou sú srílanské palacinky typické. Môžeme, ale nemusíme pridať do cesta cukor, pretože dosť sladká bude samotná náplň.

Na náplň do spomínaných palaciniek potrebujeme: šálku strúhaného kokosu, vanilkový struk, palmový sirup, palmový cukor, trochu škorice a dva klinčeky. Palmový cukor s palmovým sirupom spoločne s korením vložíme do hrnca a varíme na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí. Potom pridáme kokos a miešame dovtedy, kým kokos nebude obalený cukrovou hmotou. Vyberieme zvyšky korenia, čiže klinčeky a vanilkový struk. Touto hmotou plníme palacinky, ktoré zrolujeme.

Autorka: Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame