Sladké rolády sú obľúbené u mnohých maškrtníkov. Zdravšie sú však tie, v ktorých sa ukrýva všelijaká zelenina. Takú roládu si teraz pripravíme s Dášou Ostertágovou a Beátou Repíkovou.
Mäsová roláda so zeleninou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na mäsovú roládu potrebujme:
120 gramov teľacieho masa, soľ, lyžicu horčice, 2 plátky hydinovej šunky, 2 čerstvé listy špenátu , trochu postrúhaného syra, štipku rasce, mletú červenú papriku, 10 gramov masla, štipku maizeny na zahustenie šťavy.
Postup:
Mäso odblaníme a natrieme horčicou, na vrch dáme šunku, špenát, mrkvu, posypeme syrom a zavinieme do rolády. Potom opečieme a dáme do pekáča. Podlievame pri pečení vlastnou šťavou a obraciame. Na záver ešte posypeme syrom, ktorý zapečieme.