Kačacie prsia s grilovanou tekvicou

Kačacie prsia s grilovanou tekvicou

Kulinárske umenie spočíva v príprave netradičných kombinácií. Tak napríklad kačacie prsia naše gazdinky zvyknú pripravovať s kyslou kapustou, alebo na sladko s medom. Dnes skúsime netradičnejšiu kombináciu a pripravíme ich aj s tekvicou aj s jogurtovou omáčkou. S odborníčkou na výživu a stravovanie s Dášou Ostertágovou a Beátou Repíkovou.   

Kačacie prsia s grilovanou tekvicou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

500 g kačacích pŕs, 1 strednú tekvicu na pečenie, 5-6 polievkových lyžíc oleja,  4 strúčiky cesnaku, korenie na grilovanie a mleté čierne korenie, soľ

Omáčka: 200 g bieleho jogurtu, 1 strúčik lisovaného cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, korenie na grilovanie, 1 čajovú lyžičku zelenej vňate

Ako na to:
   
Kačacie prsia pokrájame na plátky, posolíme a okoreníme. Z oleja, grilovacieho a čierneho korenia  a cesnaku vymiešame marinádu (nálev) do ktorej asi na 2 hodiny naložíme kačacie prsia. Tekvicu olúpeme, vydlabeme jadrá a pokrájame asi na 2 cm široké mesiačiky, ktoré položíme na plech vyložený papierom na pečenie, posolíme, potrieme olejom, posypeme korením na grilovanie a vložíme do vopred vyhriatej rúry.  Pečieme pri 180°C asi 25-30 minút.
   
Omáčka (DIP): jogurt vymiešame s cesnakom, osolíme, okoreníme a nakoniec pridáme  posekanú zelenú vňať. Kačacie prsia vyberieme z marinády, a na rozpálenom oleji na panvici ich sprudka opečieme. Opekáme obojstranne každú stranu asi  4-5 minút podľa veľkosti a hrúbky plátku kačacieho mäsa.

Servírujeme tak, že na tanier položíme ugrilovanú tekvicu, do stredu dáme kačacie mäso a polejeme jogurtovou omáčkou – s DIPom. Môžeme podávať so zemiakovými hranolkami, alebo zemiakovou kašou zo sladkých zemiakov.

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame