Paprčkou nazývame u zvierat dolnú časť nohy. Aj keď sa navonok zdá, že je to menej podradné mäso, než stehno, či pliecko, predsa je veľa ľudí, ktorí sa tešia práve na tento druh a najmä na domácich zabíjačkách si ho v rôznych receptoch vedia aj vychutnať. Napríklad v chuťovke, ktorú v dnešnom Kulináriu Hane Michalčíkovej odporučila Cecília Porubská zo Senca.
Paprčkový perkelt Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na paprčkový perkelt Cecílie Porubskej zo Senca budeme potrebovať: očistené a na drobno posekané paprčky a veľa cibule. Cibuľu pokrájame na drobno, upražíme dozlatista , na ňu dáme paprčky, zalejeme vodou tak, aby boli ponorené , pridáme mletú červenú papriku a uvaríme do mäkka. Varíme dlho, dve až tri hodiny , až pokiaľ sa neoddeľuje mäso od kosti. Kto si perkelt chce prilepšiť, tak si ho prilepší smotanou Odporúčame podávať ho s domácimi haluškami, ktoré v Senci volajú nokerličky. Zajtra si pre zmenu pochutíme na nátierke u údeného syra.