Cícerové fašírky – falafel

Kulinárium

Cícerové fašírky – falafel

07. 11. 2019 11:37

Juraj Cecko s manželkou sa rozhodli pre netradičné podnikanie, vsadili však na lásku k tradičným chutiam. V pojazdnom kráľovstve fašírok ponúkajú na obľúbených streedfoodových podujatiach milovníkom fašírok rôzne variácie jedla, ale aj klasických i originálnych príloh.
Prispôsobujú sa však aj chutiam a preferenciám gurmánov, preto u nich majú rovnaké miesto mäsové, vegetariánske aj vegánske fašírky. Tatiana Šušková preto dnes z ponuky Fašírkova vyberala recept bez mäsa:  

Cícerové fašírky – falafel
Stiahnuť audio súbor

Potrebujeme
450g cíceru
2 cibule
4 strúčiky cesnaku
1 PL hladkej múky
1 hrsť petržlenovej vňate
1 hrsť koriandru
1 PL rímskej rasce
soľ
čierne korenie
olej

Postup prípravy:
Cícer namočíme cez noc do vody. Do mixéra dáme namočený cícer, cibulu, cesnak, petržlenovú vňať a koriander a rozmixujeme. Nemixujeme úplne na jemno, musí ostať hrubšia štruktúra.  Pridáme soľ, korenie a rascu, a múku. Tvarujeme menšie guličky a vyprážame v rozpálenom oleji.

Autorka: Tatiana Šušková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie
??:??