Hustá tekvicová polievka s kokosovým mliekom

Hustá tekvicová polievka s kokosovým mliekom

Michal Herceg a kuchár na tento týždeň Filip Vranák z Trenčína sú už pripravení v našej kuchyni. Dnes pripravujú poctivú tekvicovú polievku. 

Hustá tekvicová polievka s kokosovým mliekom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na hustú tekvicovú polievku potrebujeme: cesnak, cibuľu, hokaido tekvicu, soľ, korenie, muškátový orech, kokosové mlieko a nasucho opražené tekvicové semienka. Cesnak a cibuľu opražíme na troške oleja. Pridáme soľ, korenie, rascu. Keď je základ hnedkastý, pridáme pokrájanú tekvicu, ktorú si predtým vydlabeme. Tekvicu netreba šúpať. Zalejeme vodou, povaríme 30 min. Po odstavení polievku rozmixujeme. Pridáme kokosové mlieko a muškátový orech. Polievku znovu prevaríme a podľa potreby dochutíme soľou. Na vrch môžeme pridať tekvicové semienka.

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame