Domáci džús

Domáci džús

V tristo receptoch pani Anny Pálinkášovej z Rybníka v okrese Levice má každý jeden svoje číslo. Funguje to asi tak, že čím nižšie číslo, tým starší recept. No a v prvej päťdesiatke získaných receptov sa nachádza aj ten dnešný. Ošúchaná strana v zošite zasa dáva tušiť, že patril k obľúbeným a používaným. Zaznamenala ho pre vás Hana Michalčíková.  

Domáci džús Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na Domáci džús z receptára pani Anny Pálinkášovej z Rybníka potrebujeme: 1liter prevarenej studenej vody, jeden pomaranč, jeden citrón, 40-50dg mrkvy, 80 dg cukru a kyselinu citrónovú.

Pripravíme si ho nasledovne: Citrón a pomaranč dobre umyjeme, vydrhneme a nakrájame na plátky. Vložíme ich do jedného litra prevarenej a vychladenej vody  a v mixéri rozmixujeme. Do ďalšieho litra vody dáme variť 40-50 dg na jemno postrúhanej mrkvy. Uvaríme do mäkka a tiež rozmixujeme. Do iného hrnca dáme variť 5 litrov vody, pridáme 80 dg cukru, necháme to prejsť varom a keď to vychladne, potom tam dáme pol krabičky kyseliny citrónovej. Pridáme rozmixovanú šťavu z citróna, pomaranča a mrkvičky a všetko spolu zmiešame. Nakoniec precedíme cez sitko. Podáme dobre vychladené.

Autor: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame