Prírodná rezervácia Sedliská

Prírodná rezervácia Sedliská

Aj keď je mesto Hlohovec známe skôr zámkom a jedinečnou platanovou alejou, v jeho okolí sa nachádzajú aj zaujímavé prírodné lokality s pozoruhodnou flórou či faunou. Jednou z najvzácnejších je prírodná rezervácia Sedliská. Rozprestiera sa na najjužnejšom výbežku Považského Inovca a návštevníkom ponúka nielen nádherný výhľad na mesto, ale predovšetkým stretnutie s panenskou prírodou. Viac povie Vlasta Cigánková: 

Prírodná rezervácia Sedliská I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Obľúbený cieľ turistických vychádzok – hlohovecké Sedliská, ktoré miestni poznajú aj pod názvom Poniklecová lúčka, sa stali prírodnou rezerváciou pred viac ako 40 rokmi. Okrem vzácnych druhov rastlín tu žije veľké množstvo živočíchov, najmä hmyzu. Napríklad len denných motýľov bolo zaznamenaných 112 druhov. Vlasta Cigánková sa tu stretla s turistami, ktorí Sedliská navštevujú pravidelne:

Prírodná rezervácia Sedliská II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na Sedliská sa dostaneme pešo z Hlohovca po červenej turistickej značke smer Soroš asi za trištvrte hodiny alebo autobusom z mesta na zastávku Soroš a odtiaľ úzkym lesným chodníkom až na začiatok náučného chodníka.


Autor: Vlasta Cigánková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame