Malokarpatské lesy v lete

Malokarpatské lesy v lete

Ideálnym miestom, kam sa radi schovávame pred horúcim slnkom, je les. A v našom regióne ich je naozaj dosť. Samotnú Bratislavu a jej okolie obklopujú Malé Karpaty, kam sa Marcela Jedináková vybrala na letnú prechádzku v spoločnosti predsedu mestskej organizácie Slovenského poľovníckeho zväzu v Bratislave Eduarda Pokorného.

Malokarpatské lesy v lete 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Prechádzka v lese je nie len krásna, ale aj zdravá. Príroda nám pomáha vyčistiť si hlavu, zbaviť sa stresu a prísť na pozitívne  myšlienky. Mali by sme mať ale na mysli, že v lese nie sme sami a je fajn ak pravidlám správania sa v lese naučíme aj svoje deti. A to najmä preto, aby sme nemarili prácu poľovníkov a ostatných, ktorí sa o zver v lese starajú. Ako? - aj o tom porozprával predseda mestskej organizácie Slovenského poľovníckeho zväzu v Bratislave Eduard Pokorný počas lesnej prechádzky v poľovníckom revíre Holý vrch Marcele Jedinákovej.

Malokarpatské lesy v lete 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



To znamená, že by sme mali byť v lese ticho a nie hlučne, mali by sme sa správať slušne a s úctou, pretože zver je citlivá aj na hluk, aj na pískanie.
A odkaz od poľovníka pre psíčkarov- nechajte svojich psíkov v lese na vodítkách- aspoň teraz, keď má zver mladé aby ich voľne pustené psy zbytočne nerušili.

 

Autorka: Marcela Jedináková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame