Arborétum v Novej Dubnici

Arborétum v Novej Dubnici

Záhrady sú na oddych, na inšpiráciu, na obohatenie vkusu a v niektorých prípadoch aj na vzdelávanie. Neveríte? Zájdite napríklad, aj teraz v lete, do záhrad, ktoré sú ukážkou fauny a flóry doslova z celého sveta, do arboréta - špeciálnej botanickej záhrady, ktorá obsahuje dreviny pre študijné a výskumné účely. Krásu a tajomstvá stromov a kvetín tu môžu spoznávať návštevníci z radov malých aj veľkých. V arboréte v Novej Dubnici sa medzi nich zaradila aj Hana Michalčíková. 

Arborétum v Novej Dubnici 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Arborétum v Novej Dubnici ponúka návštevníkom viac než 6 desiatok exotických drevín. Každý rok pribúdajú nové zaujímavé dreviny a dnes je jeho súčasťou aj  náučný chodník s popisnými tabuľkami.

Vraciame sa do Arboréta v Novej Dubnici, ktoré sa nachádza pri bývalej Základnej škole na Hviezdoslavovej ulici. Vedenie školy ho založilo z finančných darov.  Dnes sa návštevníci môžu tešiť nielen z cudzokrajných drevín, ale aj z typických slovenských, ktoré však nerastú všade a tak sú pre mnohých jedinečnou ukážkou slovenskej prírody. Hanu Michalčíkovú aj ďalej sprevádzala Katarína Bašná z Oddelenia životného prostredia Mestského úradu v Novej Dubnici.

Arborétum v Novej Dubnici 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hoci mnohí sa zhodujú v tom, že najlepšie sa dá oddýchnuť so zavretými očami, predsa len , keď sa rozhodnete v lete prežiť čas v arboréte, konkrétne v Novej Dubnici, nechajte si oči otvorené. Veď ako sme počuli od Kataríny Bašnej, je naozaj na čo sa pozerať, aj čo obdivovať.

Autorka: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame