Plavecký Mikuláš a okolie

Plavecký Mikuláš a okolie

Hory v okolí Plaveckého Mikuláša označujú mnohí znalci za najkrajšiu časť Malých Karpát. Potvrdzujú to aj húfy turistov, ktorých sem najmä počas letnej sezóny a víkendov láka krásna príroda. Obec leží v dvoch dolinách – Mokrej a Suchej. V  blízkosti je aj Malcova dolina s prameňom liečivej vody a priamo nad dedinou sa vypínajú majestátne skaly prírodnej rezervácie Kršlenica, ktoré sú v najvyššom stupni ochrany...A ako zistila Tatiana Šušková turistické chodníčky nie sú v okolí Plaveckého Mikuláša plné len cez víkend. V strede týždňa sa pri orientačnej tabuli s cyklotrasami v centre dediny pristavila pri diskutujúcej dvojici.

Plavecký Mikuláš a okolie 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 

Kršlenica, Mokrá dolina, Suchá dolina, Holá hora, Korlátko, Drinova hora, Chrastavá hora, Dubníček, či Starý potok...Takého názvy môžete nájsť na turistickej mape v Plaveckom Mikuláši...Okolité hory dôverne pozná  aj domáci Jaroslav Nemec. Na stretnutie s Tatianou Šuškovou priniesol album fotografií, dokazujúcich, že do hory sa chodí s priateľmi nielen prechádzať, ale najmä pomáhať. 

Plavecký Mikuláš a okolie 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ďalší z dôvodov prečo sa na Záhorie treba vracať pravidelne. Po krásach v okolí Plaveckého Mikuláša sme sa dnes poprechádzali s Tatianou Šuškovou. A priamo do Plaveckého Mikuláša vás pozývame aj budúcu nedeľu 22.sepetembra, kedy sa z tejto obce, ktorá už po siedmy krát získala titul NAJ obec Záhoria v Rádiu Regina po jedenástej hodine rozzvučia Zvony nad krajinou.

Autorka Tatiana Šušková; Ilustr. foto: plaveckymikulas.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame