Vodárenská záhrada

Vodárenská záhrada

Babie leto láka na prechádzky. Dobrým tipom môže byť aj vodárenská záhrada v Bratislave , ktorá  získala v roku 2014  titul naj záhrada roka. Je pokračovaním expozície Vodárenského múzea a, ako inak, prevládajúcim prvkom  je voda. Na vychádzku Vás pozýva  Beáta   Repíková s  Milanom Trstenským z Bratislavskej  vodárenskej spoločnosti. Najskôr sa tam stretli s tými najmenšími návštevníkmi vodárenskej záhrady.    

Vodárenská záhrada 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V najkrajšej záhrade roka 2014, vo Vodárenskej záhrade v Bratislave, na začiatku Bratislavskej Karlovej Vsi, nájdeme každý rok nové exteriérové prvky, ktoré lákajú malých aj dospelých. Sú tam aj nové náučné tabule venované žabám a motýľom. A aby bola najkrajšia záhrada roka  stále atraktívna pre návštevníkov, pracovníci Bratislavskej vodárenskej spoločnosti  spolupracujú aj s rôznymi občianskymi združeniami. Aj o tom hovorí Beáta Repíková s Milanom Trstenským.  

Vodárenská záhrada 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Veľkokapacitný podzemný vodojem vybudovala v rokoch 1929-1930 Mestská vodáreň. Ak si chcete pozrieť dva mytologické morské stvorenia a to, čo ostalo z areálu veľkokapacitného vodojemu, stačí, keď si urobíte malú prechádzku z Jaskového radu cez ulicu Na pažiti a zídete na Podkolibskej ulici. 

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame