Po stopách I. sv. vojny - Mapovanie pamätníkov

Po stopách I. sv. vojny - Mapovanie pamätníkov

Takmer v každom meste či obci nájdeme ako spomienku na obete prvej svetovej vojny pamätníky, pomníky, pamätné tabule či kríže. Na námestiach, v parkoch, pri kostoloch i na cintorínoch. Pri príležitosti blížiacej sa storočnice ukončenia tejto vojnovej udalosti pripravila Tlačová agentúra Slovenskej republiky unikátny projekt.  V spolupráci s fotografom Zdenkom Dzurjaninom nafotografuje všetky pamätníky „Veľkej vojny“ na Slovensku. A Tatiana Šušková sa v našom seriáli Po stopách prvej svetovej spolu s ním vybrala na  jednu z jeho ciest.   

Po stopách I. sv. vojny - Mapovanie pamätníkov - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zdenko Dzurjanin nafotil všetky kostoly Slovenska a rovnakú ambíciu má aj pri pamätníkoch prvej svetovej vojny. A práce má a ešte bude mať naozaj plné ruky, pretože takmer každá obec a mesto takéto pamätníky majú. Tatiana Šušková sa v rámci nášho seriálu Po stopách prvej svetovej vojny vybrala mapovať tie na juhu Slovenska a  Zdenko Dzurjanin určuje cieľ ďalšej cesty.

Po stopách I. sv. vojny - Mapovanie pamätníkov - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Súčasťou projektu je aj interaktívny web s lokalizáciou fotografií, GPS súradnicami každého pamätníka, aj s  možnosťou vyhľadávania podľa mien na pamätníkoch.

Autorka: Tatiana Šušková; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame