Po stopách M. R. Štefánika - Tahiti

Po stopách M. R. Štefánika - Tahiti

Farancúzsko, Španielsko, Maroko, Alžírsko, Tunisko, Brazília, Equádor... V našom letnom seriáli putujeme po stopách Milana Rastislava Štefánika po svete. Dnes sa zastavíme s Tatianou Šuškovou a historikom Michalom Kšiňanom na Tahiti, kde prežil Štefánik najkrajšie obdobie svojho života. 

Po stopách M. R. Štefánika - Tahiti 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pokračujeme v rozprávaní o významnej postave našej histórie Milanovi Rastislavovi Štefánikovi. Rok 2019 je venovaný práve jeho odkazu. Aj keď je náš kraj bohatý na miesta a pamiatky, ktorého ho pripomínajú, hlbokú stopu v histórii zanechal práve vďaka svojmu pôsobeniu v zahraničí. S Tatianou Šuškovou a historikom Michalom Kšiňanom sme sa dnes ocitli na Tahiti, jednom z ostrov Francúzskej Polynézie. Pozorovali sme hviezdy, aj zatmenie slnka, a teraz začíname pátranie po zabudnutých umeleckých dielach nesmiernej hodnoty.  

Po stopách M. R. Štefánika - Tahiti 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

A v stopách ciest Milana Rastislava Štefánika budeme pokračovať aj o týždeň. Dozvieme sa viac o jeho misii v Rumunsku, ktorá je takmer neznáma. A pritom práve vďaka nej sa zlepšili podmienky v zajateckých táboroch pre množstvo slovenských vojakov.


Autorka: Tatiana Šušková; Ilustr. foto. TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame