Spoznávame Dunajské luhy

Spoznávame Dunajské luhy

Vody v našom vysielaní máme v tomto letnom období dosť. Radíme vám, ako prežiť bezpečne leto pri vode, pozývame vás na akcie spojené s vodou a kúpaním, v letnom seriáli – V odraze vody vám predstavujeme zaujímavé vodné plochy v našom regióne. A predsa je voda, ku ktorej vás zavedieme tento týždeň v seriáli Rádia Regina iná a niečím výnimočná.
Chránená krajinná oblasť Dunajské luhy je územie európskeho významu a človek tam na vychádzky nechodí bežne. O to viac ho dokáže doposiaľ takmer divoká príroda nadchnúť.
Najmä ak ju môže pozorovať priamo z vodnej hladiny. Vo Vojke nasadá do člna posádka v zložení Tatiana Šušková, Mária Grebeňová Laczová a Ľuboš Houška:

Spoznávame Dunajské luhy 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Na ostrove Sihoť a v Pečnianskom lese v Bratislave sa začínajú a asi až po osemdesiatich kilometroch pri Komárne končia. Chránená krajinná oblasť Dunajské luhy s celkovou rozlohou 12 285 hektárov. Prírodný klenot v srdci Európy. Hustá spleť ramien, okolitá fauna a flóra si svojim čarom podmania každého návštevníka. Aj posádku lode Rádia Regina, ktorá do nej nastúpila pri Šulianskom jazere vo Vojke. Tatiana Šušková priamo v člne využila skúsenosti fotografa Ľuboša Houšku, ktorý tieto lokality často navštevuje s ochranármi.   

Spoznávame Dunajské luhy 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Užovka plávajúca vo vode je už teda navždy zvečnená hľadáčikom fotoaparátu...

Cez leto vody nikdy nie je dosť. Aj preto sme sa tento týždeň v seriáli Rádia Regina vybrali do chránenej krajinnej oblasti Dunajské luhy, aby sme vám ukázali pozoruhodnosti tohto územia európskeho významu. Dnes sa pozrieme na to čo v tejto oblasti rastie a žije. Tatiana Šušková nám ale najskôr predstaví posádku člna:

Spoznávame Dunajské luhy 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Aj dnes v seriáli Rádia Regina sa v člne plaví posádka v zložení Tatiana Šušková, Mária Grebeňová Laczová, fotograf Ľuboš Houška a kapitán Zoltán Orokocký, aby vám predstavili unikátnu a doposiaľ divokú krajinu v oblasti chránených Dunajských luhov. Na pokojné ramená nasadli do člna pri Šulianskom jazere vo Vojke, a cez sútok ramien mieria k širokému vodopádu. Na Dunaji a vodopád?

Spoznávame Dunajské luhy 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Všetko má svoj koniec, aj naša rozhlasová plavba po chránenej krajinnej oblasti Dunajských luhov, ktoré sú výnimočnou prírodnou oblasťou. Vydajme sa teda s posádkou v zložení Tatiana Šušková, Mária Grebeňová-Laczová, Ľuboš Houška a kapitán Zoltán Orokocký na posledný úsek plavby dunajskou „divočinou“.

Spoznávame Dunajské luhy 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


A presne to sa stalo aj Tatiane Šuškovej, vďaka ktorej sme tento týždeň v seriáli rádia Regina spoznali príťažlivosť krásneho dunajského kraja. Veríme, že sme vám ponúkli skvelý tip na výnimočný výlet. A Janka Bleyová navštívila jedinečné laboratórium Fablab a tak na túto tému pripravuje seriál na budúci týždeň.

Galéria

LUB_7931.jpg LUB_7936.jpg LUB_7933.jpg LUB_7941.jpg LUB_7868.jpg LUB_3859.jpg LUB_3757.jpg LUB_7939.jpg LUB_7946.jpg LUB_7953-001.jpg LUB_7954.jpg LUB_7963.jpg LUB_8448.jpg LUB_7964.jpg LUB_7960.jpg
Autorka: Tatiana Šušková; Foto: Ľuboš Houška

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame