V bratislavských lesoch sa toho dá zažiť veľa

V bratislavských lesoch sa toho dá zažiť veľa

Náš seriál sa tento týždeň odohráva v mestských lesoch v Bratislave. Nielen preto, že v horúcich dňoch nám je dobre v tieni stromov, ale aj preto, že príroda - les, sa  stáva najatraktívnejším prvkom mestského života. Pracovníci mestských lesov v Bratislave sa už  štvrtý rok zapájajú do vzdelávania. Veru tak. O pár dní, v septembri, už začnú chodiť deti do školy aj do mestských lesov. V týchto dňoch sa tam vybrala Beáta Repíková. S lesným pedagógom Michalom Nogom sa porozprávala o tom ako sa pripravuje na vyučovanie, keď všade vôkol neho pobehujú prázdninujúce deti. No najskôr dala slovo najmenším.  

V bratislavských lesoch sa toho dá zažiť veľa Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň spoznávame lesy, ako najatraktívnejšiu časť prostredia veľkomesta. Pracovníci mestských  lesov  v Bratislave  nám  totiž ponúkajú doslova oku lahodiace vychádzky v prírode, možnosti krátkodobej rekreácie a vytvárajú rôzne atrakcie. Budujú jamy pre žaby,   močiare s netopiermi, apidomčeky a starajú sa aj o ovce. Práve za ovečkami sa najskôr vybrali Marek Pava a Beáta Repíková z mestských lesov Bratislava.  

V bratislavských lesoch sa toho dá zažiť veľa 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň  hovoríme v našom seriáli aj o tom,  že les sa  stáva jedným z najatraktívnejších prvkov života vo veľkomeste.  V Mmestských lesoch  Bratislava budú zajtra 29. augusta Medové dni. Ale  poďme pekne poporiadku. Najskôr si povedzme viac o lesných včelstvách. Za lesnou pedagogičkou Janou Znášikovou sa vybrala Beáta Repíková. 

V bratislavských lesoch sa toho dá zažiť veľa 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Život v mestách je atraktívnejší, ak sú v jeho okolí lesy. Bratislavčania  ich tiež vyhľadávajú  a  dobre poznajú  lokality ako  napríklad Železná studienka, Kamzík či Kačín. Pracovníci mestských lesov navyše zveľaďujú lesné prostredie, ktoré potom ponúka viac možností na oddych.  Aktuálne  k  najnovším projektom  patrí budovanie jám pre obojživelníkov. Vybrala sa k nim Beáta Repíková a Marek Páv, ktorý má na starosti  podporu rekreácie a ochrany prírody v mestských lesoch.  

V bratislavských lesoch sa toho dá zažiť veľa 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ďalším pozitívom je, že na území bratislavských lesov klesá ťažba dreva.
Budúci týždeň budeme spoznávať školskú každodennosť, avšak v škole našich starých či prastarých rodičov.

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame