Victoria regia

Victoria regia

Ak ste navštívili náš deň otvorených dverí siedmeho septembra, určite ste sa stretli aj so šikovnými piešťanskými floristkami. Podobne ako rádio Regina, aj záhradníci, aranžéri a kvetinári budú mať svoj veľký výročný sviatok a to už o niekoľko dní. Hovorím o medzinárodnej floristickej výstave Victoria regia, ktorá bude v Piešťanoch už po dvadsiaty šiestykrát. Michalovi Hercegovi o jej začiatkoch povedala Marta Rybová zo Strednej záhradníckej školy v Piešťanoch.

Victoria regia 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 

Tento týždeň sa v našom seriáli venujeme súťaži vo viazaní a aranžovaní kvetov Victoria regia. V Piešťanoch sa predstavia začínajúci i renomovaní floristi a to nielen v súťaži, ale aj v takzvanom kvetinovom korze. Viac už Michal Herceg.

Victoria regia 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sa zaoberáme viazaním a aranžovaním kvetov. Dôvodom je aktuálny dvadsiaty šiesty ročník súťaže Victoria regia, v ktorej sa stretávajú deti, mladí, začínajúci floristi so skúsenými profesionálmi. V prvých dvoch častiach sme sa rozprávali s reprezentantmi usporiadateľskej strednej záhradníckej školy v Piešťanoch no a dnes Michala Hercega zaujímalo, ako sa na súťaž pripravujú v strednej odbornej škole v neďalekých Rakoviciach.

Victoria regia 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň je v centre našej pozornosti Victoria regia. Táto vodná rastlina dala názov súťaži vo viazaní a aranžovaní kvetov, ktorá sa v Piešťanoch odohráva už po dvadsiaty šiestykrát. Dnešnú časť nášho rozprávania venujeme profesionálnym floristom. Aj oni sa včera predstavili v troch súťažných disciplínach. Pokračuje Michal Herceg.

Victoria regia 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Dnes uzatvárame naše celotýždňové rozprávanie o floristickej súťaži Victoria regia, ktorá sa už dvadsiaty šiesty rok odohráva v Piešťanoch. Na kvetinovú krásu vytvorenú malými i veľkými umelcami, sa môžete prísť pozrieť aj vy. Viac už Michal Herceg.

Victoria regia 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Budúci týždeň dáme slovo učiteľom a zameriame sa aj na jednu veľmi zaujímavú súťaž.
Autora: Michal Herceg; Ilustr. foto. TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame