Uličkami Púchova

Uličkami Púchova

V údolí Bielej vody a Váhu, na pomedzí Javorníkov, Bielych Karpát a Strážovských vrchov leží mesto Púchov. V meste sú známe folklórne súbory- Váh, Biela voda, Púchovček, aj ochotnícke divadlo, ktoré hrávalo predstavenia ešte za Rakúsko- Uhorskej monarchie. Dnes sa mesto na Považí môže pýšiť aj novým Mestským divadlom, ktoré je popri Bratislave jediným mestským divadlom postaveným po revolúcii. No a ešte je tu aj zaujímavé OZ Puchovo dedičstvo, ktoré uchováva vzácne pamiatky púchovskej kultúry. Jeden z jeho členov Peter Hrbáček nám robil spoločníka na prechádzke uličkami mesta. 

Uličkami Púchova - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Štyri zachované a zrekonštruované historické pamiatky v Púchove si obhliadnete rýchlo. Nachádzajú sa v starej časti mesta, z ktorej zostalo zachované len veľmi málo. Ako celok však pôsobí centrum Púchova veľmi príjemne a môže za to ďakovať množstvu zelene v uličkách a parkoch. S Petrom Hrbáčkom z OZ Puchovo dedičstvo sme sa vydali spoznávať ďalšie jeho príjemné miesta.

Uličkami Púchova - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Uličky s historickými názvami, zákutia plné zelene a parky lákajúce letnou atmosférou sme dnes  v Púchove spoznávali s Petrom Hrbáčkom.

Autor: Hana Michalčíková; Ilustr. foto. TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame