Bylinkárka Margita Némethová z Tekovských Lužian

Bylinkárka Margita Némethová z Tekovských Lužian

Božiu lekáreň nikto z nás nevidel, ale zdravie by sme si v takejto lekárni radi objednali všetci. Vynikajúca rakúska  bylinkárka a liečiteľka Mária Trebenová však za božiu lekáreň považuje každú záhradu, v ktorej sa darí bylinkám. A jedna taká je aj v Tekovských Lužanoch. Vlastní ju Margita Némethová  a jej vôňou a krásou sa mohla pokochať aj Hana Michalčíková. 

211908170709;michalcikova;bylinkarka 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pestovateľky liečivých rastlín Margity Némethovej z Tekovských Lužian sa na obľúbenú farbu pýtať nemusíte. Keď s ňou vojdete do jej záhradného kráľovstva, máte v tom hneď jasno. Všade navôkol zelená. Záhrada rozparcelovaná na úhľadné políčka živí vyše 30 druhov byliniek. Známych, aj tých úplne neznámych. Samozrejme pre laika, nie pre skúsenú bylinkárku. A niečomu sa priučila aj Hana Michalčíková.

211908170715;michalcikova;Bylinkarka 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 „Medicus curat, natura sanat.“ -lekár lieči, príroda uzdravuje. Pestovateľku liečivých rastlín z Tekovských Lužian-Margitu Némethovú  o tom presviedčať netreba. Tak ako má každá z vyše 30 byliniek svoje miesto v jej záhradke, tak ho má každá aj v srdci tejto veľkej milovníčky prírody.


Autor: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame