Víťazstvá a prehry

Víťazstvá a prehry

Svet i Slovensko žijú olympiádou. Mnohí držíme našim športovcom palce, zo záujmom sledujeme preteky, i tam kde Slováci veľké šance nemajú. Čo sa ale odohráva v hlavách športovcov? Aký majú na nich vplyv víťazstvá, ale aj prehry? Opýtal sa Ľudovít Jakubove psychologičky Lýdie Žákovej.  

Lýdia Žáková, psychologička Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zimné olympijské  hry sú v plnom prúde a my sme samozrejme zvedaví, ako športovci svoje úspechy, i neúspechy prežívajú. Včera nám povedala svoj názor na duševné pochody víťazov, i tých či nimi chcú byť a dnes  Ľudovít Jakubove oslovil našu vynikajúcu slalomárku, Veroniku Velez-Zuzulovú.

Veronika Velez-Zuzulová Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Športový svet momentálne žije hlavne olympiádou a my sa tento týždeň kaýdé ráno venujeme úspechom a prehrám. Ľudovít Jakubove  sa pýta úspešnej bronzovej olympioničky, i keď nie zimnej, ale strelkyne v disciplíne skeet, Danky Bartekovej, ktorá je v súčasnosti už aj členkou komisie športovcov Medzinárodného olympijského výboru.

Danka Barteková, strelkyňa Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Olympiáda, s ňou súvisiace víťazstvá, každý si asi teraz pomyslí na našich hokejistov, ... ale aj prehry patria k športu. Ako sa prenesie výhra, či prehra do života? Doteraz sme sa rozprávali len s dámami,  ale dnes Ľudovít Jakubove  oslovil chlapa. Je to majster sveta a náš doteraz posledný olympijský víťaz Matej Tóth, ktorý bol aj nešťastne obvinený z dopingu.

Matej Tóth, chodec Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

O víťazstvách a prehrách, o motivácii v súvislosti so zimnou olympiádou sa tento týždeň rozpráva Ľudovít Jakubove  so svojimi respondentmi. Včera sme tu mali Olympijského víťaza a majstra sveta v chôdzi, Mateja Tótha a dnes, napriek tomu, že Nasťa je veľkou zberateľkou medailí a nosičkou radosti, tu budú tí najúspešnejší vôbec, bratia Hochschornerovci.

bratia Hochschornerovci Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Ľudovít Jakubove; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame