Urob si sám

Urob si sám

Zima sa nám pomaly končí, prebúdza sa príroda, i životná energia v mnohých z nás. Niektorí viac, iní menej sú domácimi majstrami, schopní vyskúšať naozaj všeličo. A práve takých bude tento týždeň oslovovať Ľudovít Jakubove. Začína s basgitaristom Collegia Musica. 

Fedor Frešo Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Služby dnes už máme takmer na všetko a v podstate by sme manuálne nemuseli ani prstom  pohnúť. Mnohí z nás však manuálne činnosti, aspoň občas radi privítajú. Je to istá forma duševného oddychu. Mnoho domácich majstrov sa nájde napríklad medzi motoristami, kde "Urob si sám", znamená aj ušetrené peniaze.  Ľudovít Jakubove sa v značkových servisoch opýtal, či aj riziká? 

Servisy Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Záhradkárov, domácich opravárov, či zručných automechanikov je stále u nás dosť, hoci zariadenia sú stále modernejšie, komplikovanejšie a dokonalejšie. Ale aj dostupnejšie... Určite aj preto sa medzi ľudí typu "Urob si sám" zaradili aj muzikanti a amatérski zvukári, ktorí si vyrobili dostupné domáce štúdio. Ľudovít Jakubove sa opýtal na ich skúsenosti.

Robo Papp Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Naše heslo tento týždeň je: "Urob si sám". V minulých dňoch sme sa rozprávali o domácom majstrovaní, najmä s drevom, o predchádzaní chýb pri blížiacom sa prezúvaní auta,  aj o domácom zvukovom štúdiu. Dnes sa vyberieme do prírody s človekom, ktorý o zdravej životospráve nielen prednáša, ale tak aj celý život  žije. Ľudovít Jakubove sa rozprával s Jaroslavom Pížlom.

Jaroslav Pížl Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V rámci hesla "Urob si sám" sa môžeme vyhnúť aj bezdôvodnej návštevy u lekára. Aspoň čiastočne. Ľudovít Jakubove sa rozprával s Jozefom Gavlasom, riaditeľ najväčších medicínsky laboratórií, nie len u nás, ale dokonca v strednej Európe.

Jozef Gavlas Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Ľudovít Jakubove; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame