Život na dvoch kolesách

Život na dvoch kolesách

Máme po veľkonočných sviatkoch, alebo, aj ako niektorí hovoria sviatkoch jari. Jar naozaj prišla a nejedného z nás vytiahla na bicykle, kolobežky, kolieskové korčule, či skateboard,  takže "Hurá na kolesá", povoziť sa.  A keďže ide tak trochu o kombináciu športu a dopravy Ľudovít Jakubove oslovil dopravného analytika Zelenej vlny. 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hurá na kolesá! To je naše heslo pre tento týždeň. Počasie sa pomaličky stabilizuje a možno aj dnes to nejedného priaznivca bicykla, kolobežky, kolieskových korčúľ, či skateboardistu vytiahne von, na spomínané kolesá. Ale kam sa vybrať, ktoré trasy sú nie len pekné a príjemné, ale aj vhodné z hľadiska bezpečnosti. O zážitkovej a poznávacej cyklistike, čiže cykloturistike sa  Ľudovít Jakubove rozprával s Danielom Kollárom.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sa venujeme obľúbenej jarnej zábave, ktorá prichádza so zlepšujúcim sa počasím, jazde na bicykloch, alebo aj iných kolesových dopravných prostriedkoch poháňaných ľudskou silou. Ľudovít Jakubove tentoraz navštívil odborníka na skateboardy a kolieskové korčule, hokejistovho menovca.

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Jer tu jar, preto: hurá na kolesá! Povedali sme si o nástrahách mestského jazdenia, krásach cykloturistiky, skateboardoch a kolieskových korčuliach. Dnes dostanú slovo svetoví šampióni. A nebude to ani Peter Sagan, ani Peter Velič, ani Jozef Metelka.  Máme tu predsa aj Filipa Polca a Janka Kočiša s ktorými sa rozprával Ľudovít Jakubove.

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Ľudovít Jakubove; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame