Ako si hľadať prácu

Ako si hľadať prácu

Voľný čas si väčšinou vieme zariadiť sami, ale čas v práci nám riadia iní. Tento týždeň budeme radiť, ako prežiť v zamestnaní a ako prežiť tak, aby sme boli aj úspešní, aj spokojní, aj v kolektíve obľúbení. Začneme tým, že si ideme hľadať prácu. Marcel Hanáček sa zhovára s certifikovanou ICF koučkou a kariérnou poradkyňou Mary Dwyn Sumbalovou 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Väčšina ľudí v produktívnom veku prežíva veľkú časť týždňa v práci. Na pracovisku sa pohybujeme aj v našom seriáli Dobrá rada nad zlato a dnes si povieme, ako začínať na novom pracovisku. Ešte ma nepoznajú a potrebujem sa dobre odprezentovať. Marcel Hanáček sa zhovára s certifikovanou ICF koučkou a kariérnou poradkyňou Mary Dwyn Sumbalovou.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Mnohí si poviete, že je hazard odchádzať z práce, ktorú som konečne získal, ale odborníci radia, že ak je to čo len trocha možné, je lepšie dlhšie si hľadať prácu ako pracovať niekde, kde ma to nebude baviť – to môže mať veľmi rýchlo negatívny efekt v podobe syndrómu vyhorenia a to nie je žiadna výhra.

V práci máme kolegov, podriadených, ale aj nadriadených. Ako komunikovať so šéfom? To je dosť individuálna otázka, ale niektoré rady sa dajú zovšeobecniť. Marcel Hanáček sa zhovára s certifikovanou ICF koučkou a kariérnou poradkyňou Mary Dwyn Sumbalovou.

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj vy máte niekedy pocit, že máte veľa práce a nič nestíhate? Možno je to len preto, že si neviete správne rozdeliť povinnosti.

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V práci trávime veľa času. Keď niekde máme byť 42 hodín v týždni je dobré urobiť všetko preto, aby nám tam bolo príjemne. Tento týždeň hovoríme o tom, ako prežiť pokojný čas na pracovisku a dnes si povieme o tom, čo by sme v práci robiť nemali.

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Marcel Hanáček; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame